Tots els actes

Girona, 02/12/2020

L’idea d’aquesta xerrada és explorar com la qüestió de la diversitat sexual i de gènere ha esdevingut en objecte d’interés per les polítiques públiques. En aquest sentit, el treball social com a disciplina per a l’intervenció social, té un rol central per a la construcció d’un nou model social que trenqui amb les lògiques sexuals i de gènere hegemòniques. 

 

 Dimecres 2 de desembre a les 17 hores. El mateix dimecres 2 de desembre, durant el matí, rebreu un enllaç al vostre correu per poder accedir a la xerrada que farem a través de la plataforma Teams. 

 

 

 

Jose Antonio Langarita és Doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona i Diplomat en Treball Social per la Universitat de Saragossa. És professor de Treball Social a la Universitat de Girona. Els seus àmbits de recerca estan relacionats amb l’exclusió i la intervenció social, d’una banda, i els estudis de gènere i diversitat sexual, per l’altra.

Girona, 03/12/2020

La violència masclista és, segons la llei que el Parlament de Catalunya va aprovar l'abril de 2008, aquella que s'exerceix contra les dones dins la discriminació i la desigualtat que pateixen en un sistema de relacions en què l'home té el poder. La denominació és singular, però les violències són múltiples (física, psicològica, sexual, econòmica...) i sovint es trepitgen, com sol passar en els matrimonis forçats. Un fenomen present a les comarques de Girona i que l'associació Valentes i Acompanyades, única a Catalunya i amb pocs equivalents a l'Estat, treballa per eliminar.

En paraules de Rosique, l'objectiu primordial de Valentes i Acompanyades és «erradicar el matrimoni forçat», per al que treballa un equip professional que formen ella mateixa, la tècnica i referent Kholoud Haidour i la coordinadora Ariadna Vilà. Aquesta última assenyala la diversitat del problema com «la característica i el hàndicap» més gran que afronta la seva feina, alhora que remarca la importància de «no estigmatitzar cap religió, perquè és una pràctica patriarcal i no totes les famílies d'una mateixa cultura ho fan»

A càrrec d'Ariadna Vilà psicòloga ,coordinadora i Núria García, educadora social i tècnica referent de l'equip tècnic de Valentes i Acompanyades