Esteu aquí

Compartir
133 visitas
20
jul.
2016

Curs: Conflictes ètics i jurídics en relació a la confidencialitat i la cessió de dades en els circuits de violència masclista

violència, intervenció

La complexitat dels casos de violència masclista fa evident la necessitat d‘intervenir des de diverses disciplines professionals, tenint actualment diversos protocols d’actuació que guien la intervenció coordinada des del món professional.

En el capítol VIII del Protocol marc per a una intervenció coordinada contra la violència masclista, es recullen les obligacions legals entorn del tractament de dades i un seguit de recomanacions tècniques enfocades específicament a la cessió de dades entre professionals de les administracions públiques que treballen en diferents àmbits d’intervenció.

Malgrat que existeixen aquestes recomanacions i s’han fet arribar a tots els equips professionals, continua havent discrepàncies quan als criteris a seguir en la comunicació d’informació sobre un cas. La majoria de vegades, aquestes discrepàncies tenen a veure amb els posicionaments ètics dels diferents equips, moltes vegades diferent segons l’àmbit d’intervenció on es treballi. És molt important, per tant, ajudar a expressar conjuntament quins són els dilemes ètics que plantegen els casos i com es poden afrontar.

L’objectiu del curs és abordar els drets a la confidencialitat i al secret professional com a elements claus a tenir en compte en la cessió de dades que es produeixen durant les coordinacions de casos. Específicament es pretén abordar aquests drets no només des del punt de vista jurídic sinó prioritàriament des del punt de vista ètic, plantejant els dilemes ètics que puguin sorgir.

Inscripció

Inscripció mitjançant aquest formulari

Organitza

Institut Català de les Dones, del Departament de la Presidència, de la Generalitat de Catalunya.

Compartir