Compartir
448 visitas
15
maig
2019

Jornada Internacional TOPHOUSE: "Eines de detecció i avaluació de necessitats de suport i habitatge per a persones amb necessitats complexes"

 


Jornada Internacional TOPHOUSE: "Eines de detecció i avaluació de necessitats de suport i habitatge per a persones amb necessitats complexes", que tindrà lloc a l'auditori de la Fundació Support, el divendres 31 de maig de 2019.

 

L’acte s’inscriu en el marc del projecte europeu TOPHOUSE, que té com a objectiu definir les competències dels professionals de la intervenció social en dues accions concretes:


- Fomentar la inclusió i el respecte als Drets Humans de persones en risc d’exclusió, especialment de persones amb discapacitats.

- Treballar de manera constructiva i eficaç en situacions complexes.


La garantia dels drets de les persones ateses inclou la cobertura de les necessitats d’habitatge. El marc legal internacional (UNCRPD, Art. 19) impel·leix a garantir que les

persones amb discapacitat puguin decidir el seu lloc de residència, on i amb qui viure, amb les mateixes condicions que la resta de persones. També identifica la necessitat d’aquest

col·lectiu de poder accedir a una varietat de serveis d’assistència domiciliària, residencial i a altres serveis de suport dins la comunitat, incloent-hi l’assistència personal que sigui

necessària per facilitar la seva inclusió en la comunitat i evitar l’aïllament o l'exclusió social.

 

La tipologia i volum actuals dels recursos fa difícil la plena implementació del dret d’elecció de l’habitatge i també dista d’un escenari on la desinstitucionalització sigui una realitat universal.

Disposar d’eines pràctiques que ajudin a identificar els interessos i les necessitats de suport, en intensitat, temporalitat i flexibilitat, de les persones amb discapacitat, respecte

amb el lloc i la forma de viure, contribuirà a visualitzar l’impacte que la inclusió comunitària produeix en la seva qualitat de vida.

. Apunteu-vos al llançament del projecte TOPHOUSE a nivell internacional!

 

Dia: divendres 31 de maig
Lloc: Fundació Support. C/Pierre Vilar 5, 17002 Girona.

Hora: De 10.00 h a 13.15 h.

Jornada gratuïta però inscripció obligatòria. Accés al programa i formulari d’inscripció. Places limitades.

Compartir